Pasta szpinakowa

wpis w: Na wynos, Śniadania | 0

 

image

 

 

Na poniedziałkowe śniadanie proponuję pastę szpinakową na bazie bialego sera i ugotowanych na twardo jaj.

Składniki:

Biały ser – ok. 20 dag
Jajo ugotowane na twardo – 1szt
Szpinak świeży – garść
Jogurt naturalny – 3 łyżki stołowe, czyli ok. 1/2 kubka 150g
Przyprawy: sół, pieprz
Zielenina do ozdoby np. szczypiorek

Wszystkie składniki blendujemy na jednolitą masę, pastę doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ulubionymi ziołami, ozdabiamy zieleniną i podajemy na nieśpieszne śniadanie do pieczywa.

P.S.
– Możemy wykorzystać pastę również  do przygotowania kanapek na drugie śniadanie.

– Możemy dodać do pasty inne składniki, które akurat mamy w lodówce np. pokrojonego w kostkę pomidora, ogórka, rzodkiewkę, cukinię, dorzucić dowolne kiełki, dodatkowe liście szpinaku…i zabrać na drugie śniadanie do pracy jako sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *