Pasta szpinakowa

wpis w: Na wynos, Śniadania | 0

 

image

 

 

Na poniedziałkowe śniadanie proponuję pastę szpinakową na bazie bialego sera i ugotowanych na twardo jaj.

Składniki:

Biały ser – ok. 20 dag
Jajo ugotowane na twardo – 1szt
Szpinak świeży – garść
Jogurt naturalny – 3 łyżki stołowe, czyli ok. 1/2 kubka 150g
Przyprawy: sół, pieprz
Zielenina do ozdoby np. szczypiorek

Wszystkie składniki blendujemy na jednolitą masę, pastę doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ulubionymi ziołami, ozdabiamy zieleniną i podajemy na nieśpieszne śniadanie do pieczywa.

P.S.
– Możemy wykorzystać pastę również  do przygotowania kanapek na drugie śniadanie.

– Możemy dodać do pasty inne składniki, które akurat mamy w lodówce np. pokrojonego w kostkę pomidora, ogórka, rzodkiewkę, cukinię, dorzucić dowolne kiełki, dodatkowe liście szpinaku…i zabrać na drugie śniadanie do pracy jako sałatkę.

Print Friendly

Zostaw Komentarz