Pęczak z dynią
Kiedy robi się zimno, przychodzi dobry czas na kaszę. Poniżej pomysł na pęczak z dynią – danie, które można przygotować zarówno na ciepło jak i na zimno, w wersji z mięsem jak również wege. Składniki dla 2-3 osób: Kasza … Continued
Kiedy robi się zimno, przychodzi dobry czas na kaszę. Poniżej pomysł na pęczak z dynią – danie, które można przygotować zarówno na ciepło jak i na zimno, w wersji z mięsem jak również wege. Składniki dla 2-3 osób: Kasza … Continued
Wyobraź sobie, że w chłodny, jesienny dzień zmęczona(y) wracasz do domu, a tam czeka na Ciebie pyszne, rozgrzewające i energetyczne ragout z soczewicy. Tylko podgrzać i już gotowe! W dodatku jest go na tyle dużo, że możesz poczęstować nim również … Continued
Uwielbiam szybkie i łatwe dania, które można podać na wiele sposobów. Kiedy koleżanka pożyczyła mi książkę “Jerozolima”, Yotam Ottolenghi i Sami Tamimi, od pierwszego wejrzenia zakochałam się w jej propozycjach. Dzisiejsza sałatka z pikantnej ciecierzycy i świeżych warzyw pochodzi właśnie … Continued
Makaron ze szpinakiem – danie dla osób, które lubią makaron. szpinak, czosnek i nie mają nic przeciwko kuchni wegeteriańskiej, przynajmniej od czasu do czasu. Jest to danie całoroczne, które jednak zdecydowanie najlepiej smakuje, jeśli można je zrobić ze świeżego szpinaku. Poniżej … Continued
Indyk z pieczonymi warzywami, to szybkie, a zarazem smaczne danie pozwalające wykorzystać młode buraczki, które pozostały na przykład po przygotowaniu tarty botwinkowej, czy sałatki z botwinką. Danie jest tak szybkie, łatwe, a przy tym smaczne, że można do niego wracać … Continued
Powodów wykonania tarty na bazie kaszy gryczanej może być kilka; na przykład chęć zużycia nadmiaru ugotowanej kaszy, albo po prostu chęć przygotowania niebanalnej i zdrowej kolacji. Skład tarty można oczywiście modyfikować do woli. Kiedy piszę te słowa, już mi przychodzi … Continued