Ragout dyniowe wegetariańskie na energetyczną środę, ktore szybko się robi a jeszcze szybciej zjada:-)
Skladniki:
1-2 cebule
2-3 marchewki
1-2 pietruszki (korzeń)
1-2 papryki
1 dynia (hokkaido)
1/2 brokuła
Oliwa 1-2 łyżki
Przyprawy
Na rozgrzaną na patelni oliwę wrzucamy po kolei pokrojone warzywa:
cebulę w kostkę, marchewkę w paski, korzeń pietruszki w kostkę, paprykę w paski, dynię w kostke i dusimy calość podlewając wodą ok. 20 – 30 minut zależnie od tego jaką twardość warzyw lubimy. Doprawiamy dużą ilością soli, pieprzu, czosnku, chili oraz lubczyku. Pod koniec wrzucamy brokuly i dusimy wszystkie warzywa razem kilka minut. Zjadamy samodzielnie lub z pieczywem, makaronem, ryżem, kaszami itp.
Dodaj komentarz