Pasta z łososiem

wpis w: Przekąski i dodatki, Śniadania | 1

Po upalnych dniach deszcz za oknem i wreszcie chęć na pieczywo. Pasta z łososiem jest świetnym dodatkiem na śniadanie.

image

 

Biały ser 20-30 dag

Jogurt lub śmietana – mały kubek

Łosoś wędzony – 100g

 

Wszystkie składniki zblenduj razem na jednolitą masę. Możesz doprawić odrobiną soli i pieprzu. Ja zupełnie nie widziałam takiej potrzeby. Pasta świetnie smakuje z dodatkiem koperku. Soczysta zieleń doskonale podkreśla delikatny łososiowy kolor.

image

P.S.

Pastę w miseczce możesz zalać olejem dyniowym lub oliwą, zyskuje wówczas na aksamitności.

Można ją wykorzystać równieź jako farsz do naleśników na zimno, przepis na naleśniki jest TUTAJ.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *