Bezglutenowe pączki z batatów

wpis w: Ciasta i desery | 0

Maleńkie, bezglutenowe pączki z batatów zamiast tych wielkich z lukrem i obfitym słodkim nadzieniem? Przyznam, że w duszy uwielbiam to nasze narodowe, pączkowe szaleństwo i kocham pączki, a najbardziej te tradycyjne – z ciasta drożdżowego, z niewielką ilością konfitury z … Continued

Pasta z nerkowców

Zachwycałam się tempehem i pastą miso ze względu na smak i bogactwo żywych kultur bakterii probiotycznych, a niedawno wpadłam na pomysł aby przygotować równie wartościową, kremową, wegańską pastę, która może zastąpić masło lub kremowy serek do smarowania pieczywa, notabene coraz … Continued

Sałatka z pieczonego buraka i czarnej porzeczki

Nie to złoto co się świeci i nie zawsze to co pyszne równie pysznie wygląda. Tak właśnie jest w tym przypadku, bo sałatka z pieczonego buraka i czarnej porzeczki urodą nie grzeszy a ma w sobie całe bogactwo smaków i … Continued

Dojrzewający piernik staropolski

wpis w: Ciasta i desery, Na Święta | 0

Mówią, że dojrzewający piernik staropolski potrzebuje od czterech do sześciu tygodni, a ja w tym roku sprawdzę, czy wystarczą dwa… A jeśli chcesz sprawdzić razem ze mną, czytasz ten wpis na przełomie listopada i grudnia, i masz wszystkie składniki pod … Continued